Skillnad på pc-spelande och tv-spelande?

Till Sate:

Du får ett helt inlägg, känn dig nöjd, allt här är dedikerat till dig:)

Men, vi börjar med bilden vi slutar med för det här blev ett långt inlägg.

bild hämtad från:    http://blog.craftzine.com/katamari_halloween.jpg


Det är skillnad på att spela pc-spel och tv-spel det finns en mängd anledningar men jag tänker dra några stycken bara.

Vi börjar med skillnad nummer 1.

1- Att sitta i soffan/sängen/ligga på golvet/sitta i sittpuffen och chilla framför din tv och spela tvspel eller att sitta i soffan/din kontorsstol och spela pc-spel.

Vad förknippar de flesta en dator med? Jo arbete, okej det finns såklart undantag här och säkerligen ganska många (mina föräldrar tror t.ex. att jorden kommer att implodera om de rör "fel" knapp på datorn så de håller sig undan från den) men 2009 innebär en dator för väldigt många arbete. Vare sig det är uppsatsskrivning eller kontorsarbete eller webbdesign eller gud vet vad - arbete. Den förknippas i och för sig mer och mer med underhållning (vi kollar på film, lyssnar på musik bloggar blablabla) men den kommer också ständigt vara sammankopplad med arbete.

Vi går till tv:n, vad är hela poängen med en tv? Jo att underhålla. Såvida du inte är tv-reparatör eller jobbar på Radiotjänst Kiruna så är en tv lika med underhållning.

Så tv-spelande förknippar jag med underhållning, pc-spel förknippar jag med arbete.

2. Enkelhet. Du köper en konsoll och du vet att alla spel du köper till den kommer funka, spelen är anpassade för konsollen, inga extra downloads, grafikkort eller crap ska fixas. You pay, you play.

Du köper ett pc-spel och du kommer få sitta timmar om du har otur med att få igång det och testa olika inställningar och grejs. Du provar på en annan dator funkar toppen men inte på din egna. Extra jobb med andra ord.

3. Utbudet. Jag vet att tv-spelsvärlden just nu inte direkt sjuder av en slags kulturell mångfald utan sportspel säljer säkert mest och bäst av allt men du har mycket mer att välja på, var finns bland pc-spelen? WOW? Eller hmm varför inte ett the sims? Okej okej jag vet att det finns en massa first person shooters också men sorry inte min påse chips.

4. kontroll. Ärligt talat, sitta vid en pc (stationär eller laptop) och försöka styra åstadkomma något eller sitta framför tvn med en jävligt goo gamecubekontroll? (Ja än så länge står jag fast vid att de kontrollerna är skönast to date).

Jag vill dock påpeka att jag har testat ett pc-spel det senaste, Dreamfall och ja det var jävligt kul  faktiskt så det finns undantag.

Jag vill också påpeka att allt jag skrivit här är grovt generaliserat såklart (mycket för att jag tycker det är så sjukt tråkigt med pc-spel så jag kan inget om pc-spel haha), men det passar mig alldeles utmärkt.

Långt inlägg, jag slänger in lite bilder så ni orkar läsa ända hit :)

bild hämtad från:    http://blog.craftzine.com/katamari_halloween.jpg

Det är inte jag eller nån jag känner på bilden men de är utklädda till figurer från världens kanske knarkigaste och roligaste spel:)

Att gilla tv-spel men inte kunna fixa någons dator.

Det finns många fördomar om folk som gillar tv-spel, de man hör mest om brukar vara att man blir störd, våldsam, sexmissbrukare(?) eller jag vet inte, men ni hajar man får ADHD iallafall, det säger alla. Iallafall de som läser aftonbladet.

Anyways, sen finns det de som inte riktigt kan skilja på konsollspel och PC-spel. Nej vänner det är inte samma sak, nu talar jag bara för mig men för mig är det verkligen inte samma sak, jag kan inte jämföra de två. Det är helt olika upplevelser, jag spelar helt enkelt inte PC-spel.

Nu kom jag ifrån ämnet igen, anyways folk som inte kan skilja på konsoll och PC-spel kan ofta inte inse att en person som kanske spelar PC-spel inte är värsta haxxorn som hackar sig in i Pentagons hemliga filer en gång i timmen. Spelar man tv-spel spelar man även PC-spel, spelar man PC-spel är man alltså en "datamänniska" som kan allt om datorer.

Sedan får man följande fråga ca 20 gånger : "Men du, det är nåt fel på min dator, jag vet inte vad det är men skulle du kunna kika på den och kolla vad det är och fixa den?".

-Nej din rövhatt det kan jag inte, omformatera din egna dator.

"Omformatera, oj det låter svårt, du verkar ju mycket mer kunnig än vad jag är, du som sysslar mycket med datorer!"

-Eeeeh.

Vet ni vilka som spelar PC-spel btw?

http://pim.blogg.se/images/2008/geek_14594994.jpg


Vilka spelar tv-spel?
MEGAN FOX spelar tv-spel!

http://www.toplessrobot.com/2009/01/megan_fox_is_my_new_guitar_hero.php

Okej så det här blev ett litet bittert och elakt inlägg sorry. Jag såg ett par muy bunito shoes som jag ville ha idag men jag är  assbroke.

Nu är det Lost (Sawyer om nom nom), godis och te :)

Lite Beyond Good and Evil ikväll (åh jag har sån We Heart Katamary Damacy abstinens men det spelet finns inte i min ägo tyvärr).

Coola Kids vs töntar

Så här är det, när man var liten körde man antingen eller. Jag tror att det påverkade till så stor grad att det har del av vem man är idag.

Alex Kidd VS Super Mario

Man spelade Alex Kidd eller så körde man Super Mario. Man hade Sega eller så hade man Nintendo. Man simmade mot strömmen eller så var man en död fisk och flöt med. Coola kidsen hade Alex Kidd. Spelet var helt omöjligt att klara men man kämpade ändå, bossarna slog man genom sten, sax, påse och hjärtat satt i halsgropen varje gång det var dags.

Och man dog omedelbart om man nuddade en fiende, även om man var på femtielfte banan och spelat i timmar. Man fick börja om och man gjorde det för spelet är made of awesome.

Jag tror Obama spelade Alex Kidd när han var liten. Vad tror du?

Knight Rider

Såg att remaken av Night Rider går på tv nu, konfliktar med Top Model så tji fick det programmet.
Hursomhelst kom jag att tänka på Pain, ni vet spelet som går ut på att man skadar David Hasselhoff.



Alltså är jag skittöntig om jag gillar The Hoff's version av Do you really want to hurt me? Han gör den bra, men så är han The Hoff också och The Hoff spöar Chuck Norris!

Snygga spelomslag?

De här omslagen dök upp på kotaku.com och jag vet inte jag.



Alltså de är ju inte fula, mer fulsnygga, de till höger är ju rätt najs, men som spelomslag?

Nej jag tycker inte det, men hey ni frågar tjejen som har kitschgran och planerar att låta den stå ute året om.

Från failgame till yaygame part deux

Vi återgår till det här med failgames, jag ska gå in lite mer på ett specifikt, nämligen Tomb Raider Angel of Darkness.

Jag vill börja med att säga att jag sällan gör felköp när det kommer till spel, kalla mig konservativ och tråkig (okej snål), men när jag köper spel så kollar jag upp det noga "kommer jag gilla det här eller kommer jag ääälska det". No way att jag pungar ut runt 600-800 kr på ett spel jag tycker är "meh". Hursomhelst, det är ju andra puckar när det kommer till begagnade spel, kostar runt 100lappen så gör ju inte så mycket om det suger, men ändå skammen över att ha köpt ett dåligt spel sitter i länge.

Nu kom jag ifrån ämnet. Jag började spela Angel of Darkness och störde mig direkt på den otroligt dåliga styrningen. Styrning i ett spel kan ju verkligen förstöra för en, det är ju otroligt frustrerande när det skiter sig och det faktiskt inte är ens egna fel.  Enkla saker som hopp mm funkar ju inte som det ska.  Jag lade ner spelet och sket i det.

Ett år senare hade jag och bf tråkigt så vi plockade fram det igen. Plötsligt var det skitkul.

Styrningen var ju precis lika dålig som för ett år sedan och vi ska inte gå in på alla sugiga buggar (geez louise!), men nu var vi två. Spelet är så dåligt så det går ju inte att ha inte roligt om man är två och kan garva åt allt skit.

Visste ni förresten att lösningen på allt i spelet är backflips? Inte?
Jo men så är det, sitter du fast nånstans? Kör en backflip.
Kan du inte gå rakt fram? Testa en backflip!

Varva spelet på fem minuter och få en miljon dollar! Hur ? En backflip?

Okej jag överdriver, men ni hajar. Spelet gick från fail till yay, det är så dåligt så det blir bra.

hämtad från http://www.armchairempire.com/Reviews/ps2/tomb-raider-angel-darkness.htm


Har ni tips på andra failgames turned yaygames? Share!

Från failgame till yaygame

Tjo!

Vi får se vart det här tar mig, kommer inte hända så mycket ikväll men har tänkt mycket på det här med failgames som faktiskt visar sig vara riktigt roliga. Spel som verkligen suger på alla sätt och vis men ändå lyckas underhålla.

Oftast för att man inte kan sluta skratta åt hur dåligt det är (Tomb Raider: Angel of Darkness, I'm looking in your direction!).

Jaja, vi tar det en annan dag, nu ska jag sova, drömma att jag är Faith i Mirrors Edge och att någon köper mig de oh so perfect Dorothyskorna från Topshop. Vad vore livet utan tv-spel och snygga skor?

God natt babes!

Hämtad från: http://techunderground-ronald3666.blogspot.com/2008/10/tomb-raider-angel-of-darkness-pc.html

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0